O meni

Bok,

prije nego krenete čitati moje putopise, evo ukratko o meni i kako sam došla na ideju bloga.

Moje ime je Marija Čabo, imam 32 godina, rođena sam u Hrvatskoj a živim u Njemačkoj. Totalna sam ovisnica o fotografijama, jednostavno imam potrebu zabilježiti svaki trenutak. Zaljubljena u život, putovanja i uživanja. E to sam ja. Romantična duša koja obožava detalje i sitnice.

Fotografije su nešto predivno, toliko snažne da ponekad nismo toga ni svjesni. Jeste li ikada primijetili, kakve emocije u nama može izazvati jedna fotografija? Srce puno ljubavi kada se prisjetimo posebnih trenutaka ili događaja, kada vidimo drage nam ljude koje dugo nismo vidjeli, prijatelje iz školskih dana, ili pak gradove koje smo posjetili.
I onda nakon moje zaljubljenosti u fotografiranje, dolazi moja strast za putovanjima. Jednom sam pročitala: ˝sve pare svijeta za 10 dkg dobrih osjećaja˝ Pronašla sam se u tome. I ˝pronađem˝se u (skoro) svakom gradu u koji otputujem, u tolikoj mjeri da poželim ostati, zauvijek.

Prije putovanja tražim na internetu i u knjigama sve vezano za kulturu, jezik i običaje države u koju putujem. Proučavanja traju tjednima, pa čak i mjesecima. Volim se pripremiti na malo većoj ˝razini˝.
Nakon putovanja dolazi ono što moje prijatelje ponekad dovodi do ludila, a to je svakodnevno prepričavanje događaja i pokazivanje slika. I to traje (samo) do sljedećeg putovanja, odnosno već od traženja nove destinacije imamo i novu ¨temu¨. Tako se vrtimo stalno u krug, i dobro je dok je tako!
Kad sve to stavim u isti koš; fotografije i putovanja, pisanje i prepričavanje, i uz to dodam puno ljubavi i strasti, stvori se ovaj divni blog. Meni je divan jer radim ono što volim. Možda vama neće biti divan i to je ok, jer svi smo mi različiti i ne volimo iste stvari niti gledamo istim pogledom na svijet. Ali znate što? Ja ovo pišem prvenstveno zbog sebe, tek onda zbog vas, odnosno zbog jedne osobe među vama koja će se, čitajući moje tekstove, ohrabriti da ispuni svoje snove i otputuje u željeni grad. Jer jednom je i mene netko ohrabrio. Ako je mogao/la on/ona, onda mogu i ja, a ako mogu ja onda možete i vi. 

Samo vjerujte u sebe, i zapamtite, i najveći snovi su ostvarivi samo ako dovoljno želite.